25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
-Przygotowaliśmy kiszkę ziemniaczaną z wędzonym boczkiem i zasmażaną cebulką oraz grochówkę – mówi Dawid Ciąpała. - Na kiszkę zużyliśmy około stu kilogramów ziemniaków, czterdziestu kilogramów boczku i i piętnastu kilogramów cebuli. Do tego ugotowaliśmy 250 litrów zupy.
Jednak specjały przygotowane przez uczniów CKZiU to nie jedyne ziemniaczane specjały jakich można było spróbować podczas kartofliska. Tradycyjnie już na placu stanęła plackarnia, która serwowała placki ziemniaczane. Tradycyjnie wszystkie sołectwa gminy Miłkowice zapraszały do swoich stoisk na degustacje potraw.
Po raz siódmy odbył się także konkurs najsmaczniejszą potrawę z ziemniaków. Spośród dziesięciu zgłoszonych do konkursu potraw najbardziej podniebienia jurorów poruszyły zawijańce z ziemniakami wykonane przez Ewę Kiełbasę.
Jako, że nie samym jedzeniem człowiek żyje, organizatorzy zadbali także o dobrą zabawę. Najmłodsi mogli wyszaleć się na dmuchańcach, starsi powalczyć z Tyberiuszem Kowalczykiem w konkurencjach strongman. Impreza zakończyła się zabawą na parkiecie pod gwiazdami. Niewątpliwą atrakcją był jak zawsze pokaz fajerwerków.