Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
Tivoli. Legnicki skarb kulinarny
Autor: AG(lca.pl) - 2020-07-30 13:51:17
Najstarsza, prywatna restauracja na Dolnym Śląsku z tytułem „Najlepszej Restauracji Skarbów Kulinarnych”. Legnicka Tivoli od ponad 60 lat cieszy się uznaniem w regionie.
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama

Restauracja Tivoli - Foto: Źródło: MAKRO Polska
W plebiscycie Polskie Skarby Kulinarne legnicka restauracja Tivoli znalazła się w czołówce najlepszych polskich restauracji i zajęła I miejsce na Dolnym Śląsku. Tytuł został przyznany za sztandarową potrawę, karpia po żydowsku z chrzanem.

Restauracja Tivoli to najstarsza nieprzerwanie działająca prywatna restauracja na Dolnym Śląsku. Od sierpnia 1957 roku serwuje swoim gościom specjały kuchni polskiej.

- Zostaliśmy nagrodzeni za ciężką prace. Potrawa, za którą przyznano nam tytuł „Polskie Skarby Kulinarne” to potrawa, która jest w naszym menu od 63 lat i jest produkowana w ten sam sposób, receptura jest niezmienna i przekazywana z pokolenia na pokolenie. To numer „1” w naszej karcie – mówi Sławomir Czoch, właściciel restauracji.

-Restauracja to ludzie, to dzięki nim jesteśmy i funkcjonujemy. Nasi goście to nasze skarby. Naszym wielkim fanem jest choćby Wojciech Pszoniak, który ma tu swoje ulubione dania i odwiedza nas w drodze z Paryża do Warszawy– dodaje Sławomir Czoch.

Poza nagrodzoną w konkursie potrawą, w Tivoli można też spróbować chłodnika, pierogów z jagodami, pasztetu z drobiu z chrzanem, befsztyku tatarskiego, śledzia w oleju, rosołu czy schabowego lub sznycla po wiedeńsku.

Program edukacyjny „Polskie Skarby Kulinarne” jest prowadzony przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Jego twórcy chcą, aby Polacy docenili kuchnię polską i dostrzegli, że rodzime dania mogą być prestiżowe i pełne zaskakujących doznań smakowych.

Pierogi z Tivoli - Foto: Nk(lca.pl)
Restauracja Tivoli - Foto: Wojciech Obremski (lca.pl)

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama - sponsor działu


Jedzenie na poziomie. Nikt nikogo nie zmusza. Na firmowy obiad jak najbardziej. Jeżeli ci w firmie jadają na poziomie gotowców z mikrofali, to tak. Nie zobaczą różnicy. Tivoli skarbem nie jest po zmianach. A...
[]
Jedzenie na poziomie. Nikt nikogo nie zmusza. Na firmowy obiad jak najbardziej. Jeżeli ci w firmie jadają na poziomie gotowców z mikrofali, to tak. Nie zobaczą różnicy. Tivoli skarbem nie jest po zmianach. A...
[]
Jedzenie na poziomie. Nikt nikogo nie zmusza. Na firmowy obiad jak najbardziej. Jeżeli ci w firmie jadają na poziomie gotowców z mikrofali, to tak. Nie zobaczą różnicy. Tivoli skarbem nie jest po zmianach. A...
[Bolo2]
Jedzenie na poziomie. Nikt nikogo nie zmusza. Na firmowy obiad jak najbardziej.
[]
[quote="Jaś Fasolka"]Restauracja zmieniła właścicieli i ... z dawnej Tivoli pozostała tylko nazwa! Pamiętacie chłodnik litewski, śledzika z cebulką i tatara? A jedyny w swoim rodzaju smak pierogów rus...
[tak_tak]
Byłem z 9 osobowa rodzina paszczecika nie bylo schabowy 3 z plusem lepsze dania w castoramie
[Jumbo 2008]
Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 152

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 157

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 159
 

Copyright - 2001- 2024 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 0,526s - V: A0.99 - C: 0 - D: 03.01.2024 13:02:31