25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Atrakcji z ziemniakiem w roli głównej nie brakowało. Goście na powitanie częstowani byli doskonałą kartoflanką i plackami ziemniaczanymi, które na miejscu wypiekali członkowie miłkowickiego Stowarzyszenia „Kolejarz”. Tradycyjnie odbył się konkurs na najsmaczniejszą i najbardziej niecodzienną potrawę z ziemniaków. Stanęło do niego dziesięciu uczestników. Oprócz tradycyjnych cepelinów, pączków ziemniaczanych, czy ciast z ziemniaka pojawiły się nowe potrawy, godne najlepszych i najbardziej kreatywnych kucharzy. Te właśnie zwyciężyły. Najlepsze okazały się ziemniaczane naleśniki z dżemem z cukini. Autorką specjału, który dosłownie rozpływał się w ustach, jest Stefania Dumek z Koła Gospodyń Wiejskich w Rzeszotarach. Drugą potrawą, która podbiła kubki smakowe jury, był suflet ziemniaczany Elżbiety Kiełbasy, trzecią -gały ziemniaczane z soczewicą, które przygotowała Stefania Słoń.
Równie wiele zainteresowania i emocji, co ziemniaczane potrawy, wzbudził niecodzienny pokaz sukien ślubnych, w którym modelkami były panie w wieku i kilkunastu do kilkudziesięciu lat. Gości ziemniaczanego święta bawiły zespoły muzyczne, kabaret i popularny Stanisław Górka. Impreza zakończyła się pokazem fajerwerków i zabawą ludową.