25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Główną cechą wyróżniającą waporyzatory stacjonarne jest sposób ich zasilania. Najczęściej są one podłączane bezpośrednio do sieci elektrycznej w danym miejscu zamieszkania. Z faktem tym wiąże się ich kolejna cecha. Waporyzatory stacjonarne są mocniejsze niż urządzenia mobilne, a tym samym oferują najwyższą jakość inhalacji. Są w stanie wytworzyć temperaturę dostosowaną do spalania dowolnego wybranego przez Ciebie suszu ziołowego. Uzyskiwana z niego chmura będzie gęsta i mleczno-biała.
Ponadto sam proces spalania będzie przebiegał optymalnie. Jak wskazuje Hiro.pl - w urządzeniach stacjonarnych masz możliwość wydobycia maksimum substancji odżywczych z suszu, minimalizując przy tym ilość powstających substancji smolistych i innych szkodliwych składników. Więcej na ten temat dowiesz się pod linkiem: https://hiro.pl/waporyzatory-stacjonarne-wybor-doskonaly-dla-wiekszej-grupy-przyjaciol/.
O czym nie można zapomnieć w trakcie kupowania waporyzatora stacjonarnego? Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na pojemność komory podgrzewającej, w której będziesz umieszczał susz roślinny. Polecamy też sprawdzić, czy komora umożliwia stosowanie kapsułek. Ponadto, istotne jest przeznaczenie danego sprzętu, a szczególnie możliwość wykorzystania go do przeprowadzania zarówno inhalacji długotrwałych, jak i tych zupełnie krótkich.
Pomocną sprawą, której warto poświęcić chwilę, jest także możliwość korzystania z danego waporyzatora przy pomocy wężyków lub balonów. Dla wielu odbiorców istotne jest samo dostosowanie urządzenia do inhalacji zbiorowych, czyli możliwości stosowania waporyzatora w większym gronie osób.
Na koniec warto wspomnieć o jednej z najważniejszych spraw, która ma wpływ na przydatność danego urządzenia. Chodzi oczywiście o sposób wytwarzania energii cieplnej. W przypadku waporyzatorów stacjonarnych znajdziesz zarówno modele korzystające z mechanizmu konwekcji jak i kondukcji, a także rozwiązania hybrydowe - łączące zalety obu wersji.
Te ostatnie to urządzenia gwarantujące maksymalne osiągi oraz optymalną wydajność spalania. Waporyzatory hybrydowe wytwarzają gęstą i aromatyczną parę, precyzyjnie dostosowując parametry pracy do wymogów swego użytkownika oraz rodzaju konsumowanego suszu.