25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Dla zachęty zdradzę przepis na sałatkę grecką:
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 1 cebula(pół czerwonej, pół białej)
- 1 czerwona lub zielona papryka
- odrobina sałaty, może być rukola
- kilkanaście czarnych oliwek z pestkami Calameta
- owczo – kozi ser feta
- oliwa z oliwek ( nie kupujcie w marketach!)
- 2 łyżki octu winnego
- sól, pieprz
Pomidory, ogórka, paprykę i cebulę pokroić i włożyć do naczynia. Do tego dodać potarganą sałatę. Wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Dodać oliwki i pokrojoną w kostkę fetę. Całość skropić oliwą z oliwek i wymieszać. Sałatkę należy przygotować bezpośrednio przed podaniem. W Vikosie wszystkie potrawy są przygotowywane bezpośrednio przed podaniem.
- Czasem muszę tłumaczyć klientowi, dlaczego przygotowanie sznycla wieprzowego trwa aż 20 minut – mówi szef kuchni. – ponieważ przygotowanie potrawy to nie odgrzanie gotowego dania i niestety musi potrwać, czasami nawet do 40 minut.
Najważniejsze jest to, żeby wszystkie dania były świeże i najwyższej jakości. W oczekiwaniu na przepyszny obiad lub kolacje można napić się wybornego greckiego wina oraz posłuchać tradycyjnych rytmów muzyki, która przeniesie nas do niesamowitej i słonecznej Grecji.
Vikos to doskonałe miejsce na zorganizowanie imprezy okolicznościowej czy rodzinnej, takiej jak chrzciny, czy komunia, a nawet wesele. Oprócz greckich potraw w restauracji można zjeść także doskonałe potrawy kuchni polskiej. Na stronie www.vikos.yoyo.pl znajdziecie kartę potraw i wiele informacji dotyczących restauracji.
Właściciele restauracji znajdującej się przy ul. Marsa 30 w Legnicy ufundowali wystawną kolację dla naszych czytelników. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie:, Co to jest Dolmadakia?
Nagrodę rozlosujemy wśród prawidłowych odpowiedzi, które możecie wysyłać do 14 czerwca na adres kobieta@lca.pl