Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Pierogowa uczta w Tivoli
Autor: reklama - 2009-06-02 10:32:31
Znalazły się w Polsce dzięki biskupowi Jackowi Odrowążowi, który skosztował ich będąc w Kijowie i tak zachwycił się ich smakiem, że przywiózł je ze sobą. Dziś trudno spotkać kogoś, kto ich nie lubi.
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Podziękuj

- Foto:
Na słono, słodko, z owocami, mięsem, warzywami. Na wigilijny stół podajemy uszka z mięsem oraz pierogi z kapustą i grzybami. Wiosną nic nie smakuje tak doskonale jak pierogi z truskawkami czy jagodami. W Legnicy najsłynniejsze z wielu powodów są pierogi ruskie. Są doskonałe, jest tylko jeden problem, przygotowanie ich zajmuje bardzo wiele czasu, którego większość z nas niestety nie ma. Najstarsza legnicka restauracja postanowiła zaspokoić podniebienia wszystkich legniczan i przygotowała „Ucztę Pierogową”.

W karcie pojawią się pierogi na kilkadziesiąt sposobów.
- Przepisów szukaliśmy w starych i nowych książkach kucharskich – mówi Jerzy Szuba, właściciel restauracji. – Wiele z nich przynieśli pracownicy. Przygotowaliśmy dla naszych gości bardzo bogatą ofertę. Począwszy od ciasta skończywszy na farszach wszystko przygotowane zostało w naszej kuchni. Mam nadzieję, że będą smakowały naszym gościom.

W karcie pojawi się 21 propozycji. Różnorodność farszu, jaki zostanie użyty do pierogów na pewno wielu zadziwi. Niemniej jednak warto spróbować czegoś nowego, może się okazać, że włączymy je do naszego jadłospisu na stałe.

Dania „Pierogowej Uczty”
1.    Pierogi ruskie
2.    Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami
3.    Pierogi legnickie
4.    Pierogi z serem owczym i serem feta
5.    Pierogi ze szpinakiem i serem
6.    Pierogi z soczewicą
7.    Pierogi z fasolą i grzybami
8.    Pierogi z białą kapustą i serem
9.    Pierogi z białą kapustą i grzybami
10.  Pierogi z mięsem
11.  Pierogi żydowskie (z wątróbką i jabłkiem)
12.  Pierogi z fasolą i mięsem
13.  Pierogi z kaszą gryczaną i mięsem
14.  Pierogi świąteczne (z makiem i bakaliami)
15.  Pierogi na słodko z serem i rodzynkami
16.  Pierogi z wiśniami
17.  Pierogi z suszonymi śliwkami
18.  Pierogi z morelami i rodzynkami
19.  Pierogi z truskawkami
20.  Uszka z grzybami
21.  Kołduny


Uczta zaczyna się 1 czerwca i będzie trwać dopóty, dopóki legniczanie będą mieli ochotę na pierogi.

Restauracja Tivoli jest znana ze „Śledziowej uczty” organizowanej co roku podczas ostatków. Miejmy nadzieję, że kolejna propozycja Jerzego Szuby również na stałe wpisze się w tradycję lokalu.

Restauracja TIVOLI, ul. Złotoryjska 21

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Podziękuj
Reklama - sponsor działu
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Polecamy
Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 154

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 159

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 161
 

Copyright - 2001- 2024 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 1,171s - V: A1.00 - C: 0 - D: 06.05.2024 20:39:13 CO: