Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
Co dziś na obiad?
Autor: LS(lca.pl) - 2011-04-25 19:01:35
Kulinarne umiejętności Polaków na przestrzeni ostatnich lat konsekwentnie osiągają coraz wyższy poziom. Amatorzy domowego gotowania spotykają się w sieci, aby dyskutować o kuchennych przygodach.
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Podziękuj
Reklama

 W odpowiedzi na ich potrzeby jedna ze znanych marek stworzyła wyjątkowy fanpage „Co dziś na obiad”. Po roku stał się on ważnym miejscem, na tej kulinarnej mapie Polski zgromadziło już ponad 85, 5 tys. fanów, którzy codziennie z pasją dzielą się swoimi doświadczeniami.

Sposób na niebanalny obiad

Kuchnia wcale nie musi być nudna. Żeby się o tym przekonać wystarczy wejść na fanpage „Co dziś na obiad”. Można tam znaleźć wiele „pysznych” inspiracji. Eksperci znanej marki codziennie polecają jeden z przepisów na domowy obiad, który jest nietuzinkowy i łatwy w przygotowaniu. Przy każdym znajduje się lista zakupów, dokładne proporcje produktów oraz czytelny sposób przyrządzenia dania. Można też krok po kroku śledzić kolejne etapy przygotowania potrawy. Dzięki temu nie pominiemy któregokolwiek ze składników. „Każdy z fanów strony może również zamieścić swój własny przepis na obiad. W ten sposób buduje się aktywna społeczność ludzi, których łączy pasja gotowania i chęć dzielenia się swoimi inspiracjami z innymi.
 
Nie zawsze tekst przepisu wydaje się jasny…
 
i eksperci doskonale o tym wiedzą. Z myślą o tych, którzy zamiast czytać, wolą oglądać proces powstawania potrawy, przygotowali część filmową. W zakładce „You Tube” znajdują się krótkie materiały wideo, w których na naszych oczach powstają autorskie dania mistrzów kuchni. Aromatyczny bigos, gulasz, chłodnik czy kotlety de volaille to tylko kilka spośród dziesiątek filmowych propozycji dostępnych na profilu „Co dziś na obiad”.
Fanpage jest prawdziwą kopalnia kulinarnej wiedzy. Oprócz przepisów znajdziemy tam również przydatne porady: jak zetrzeć skórkę pomarańczową, żeby nie była gorzka, jak poznać, że jajka są świeże, czy jak przygotować produkty, żeby zachowały miękkość, chrupkość oraz walory smakowe. Przygotowanie sztufady, porcjowanie kurczaka, ugotowanie kaszy czy ryżu na sypko raz na zawsze przestaną być owiane tajemnicą.
Lubię to! czyli fanpage w statystykach
 
Obecnie fanpage liczy ponad 85.5 tys. fanów, którzy od początku jego istnienia wygenerowali łącznie ponad 33 mln wyświetleń i pozostawili ponad 30 tys. ciekawych komentarzy. W tym czasie użytkownicy pozostawili ponad 2 tys. zdjęć własnych potraw. Co prawda wśród naszych licznych przyjaciół najwięcej jest kobiet, jednak męska grupa miłośników gotowania nie ustępuje jej ani na krok.
Fanpage „Co dziś na obiad” pełen kulinarnych inspiracji znajduje się na popularnym portalu Faccebook. W formie wideo na kanale „Co dziś na obiad” na YouTube.
(otopr.pl)
 
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Podziękuj
Reklama - sponsor działu


Polecamy
Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 154

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 159

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 161
 

Copyright - 2001- 2024 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 1,151s - V: A1.00 - C: 0 - D: 06.05.2024 20:39:13 CO: