Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
Kanapki nie muszą być nudne
Autor: AB (lca.pl) - 2013-02-24 10:09:45
To zdecydowanie prawda: kanapki nie muszą być nudne. Pod warunkiem, że zapomnimy o tradycyjnym plasterku szynki, żółtego sera i listku sałaty.
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Podziękuj
Reklama

Kanapka BLT (jej nazwa pochodzi od pierwszych liter podstawowych składników: bacon, lettuce i tomato)

Składniki na 4 porcje: 8 kromek chleba, 8 plasterków chudego boczku, 4 liście sałaty lodowej porwane na kawałki, 2 duże pomidory, 4 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy Dijon, sól, pieprz
Boczek zrumień na suchej patelni, przełóż na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Majonez wymieszaj z musztardą, jeśli to konieczne dopraw solą i pieprzem. Pomidory pokrój w plastry. Chleb opiecz w tosterze lub na patelni grillowej. Opieczone kromki posmaruj z jednej strony sosem majonezowym. Połowę porcji sosu pozostaw. Na 4 kromkach ułóż po równej porcji sałaty, po 2 plasterki boczku, po kilka plasterków pomidora, udekoruj pozostałym sosem. Jeśli kanapka się rozpada, zepnij ją wykałaczką.

Kanapka z sałatką jajeczną

Składniki na 4 porcje: 8 kromek pełnoziarnistego chleba, 3 jajka ugotowane na twardo, 4 – 5 łyżek majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz i słodka mielona papryka do smaku, 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, masło, kilka listków sałaty, pokrojony w plasterki ogórek szklarniowy
Jajka obierz ze skorupek i drobno posiekaj. Przełóż jajka do miski, Dodaj majonez, musztardę, szczypiorek i pietruszkę. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Każdą z kromek posmaruj z jednej strony masłem. Nałóż na 4 kromki po czubatej łyżce sałatki, po kilka plasterków ogórka i listku sałaty. Na wierzchu ułóż po porcji sałatki jajecznej i przykryj pozostałymi kromkami.

Kanapka z sałatką z tuńczyka

Składniki na 4 porcje: 4 pełnoziarniste bułeczki, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 4 łyżki majonezu, 8 łyżek kukurydzy konserwowej, 1/2 drobno posiekanej cebuli, 2 pomidory, 1 czerwona papryka pokrojona w plasterki, 4 listki sałaty
Tuńczyka odsącz z zalewy, przełóż do miski. Dodaj majonez, posiekaną cebulę i kukurydzę. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Bułeczki przekrój. Na spodzie każdej bułki ułóż listek sałaty, na nim po 2 – 3 plasterki pomidora, 1 – 2 plasterki papryki oraz po 2 czubate łyżki sałatki. Przykryj wierzchem bułeczek.

Bajgle z łososiem i kremowym serkiem

Składniki na 4 porcje: 4 bajgle, 4 plastry wędzonego łososia, 1 czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki, 2 łyżeczki opłukanych i odcedzonych kaparów, 125 g kremowego serka do kanapek, świeżo mielony czarny pieprz. Bajgle przekrój na pół i lekko opiecz w tosterze. Obie połówki bajgli posmaruj serkiem. Na każdym spodzie bułeczki połóż po kilka plasterków cebuli i po plasterku łososia. Posyp na wierzchu kilkoma kaparami i dopraw pieprzem. Przykryj drugą połówką bajgla.

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Podziękuj
Reklama - sponsor działu


Polecamy
Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 154

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 159

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 161
 

Copyright - 2001- 2024 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 1,675s - V: A1.00 - C: 0 - D: 06.05.2024 20:39:13 CO: