25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Oceną potrwa zajęła się komisja konkursowa, która wzięła pod uwagę nie tylko smak ale także wygląd dań. Po długiej degustacji i burzliwej naradzie za najlepsze uznała świąteczne pierogi z kapustą i grzybami, które ulepiła Wanda Łysy. Drugie miejsce zajęły śledzie z burakiem przyrządzone przez Jolantę Mochę, trzecie sałatka śledziowa autorstwa pań z Wiejskiego Ośrodka Kultury w Miłogostowicach. Wyróżnienia otrzymały świąteczna ryba rady sołeckiej z Jaśkowic Legnickich i rolada z łososiem Emilii Stokłosy.
- Takie pierogi lepię co roku na wigilię. Przepis jest bardzo prosty, ukwaszona osobiście kapusta, zebrane w lesie grzyby i odrobina serca do pracy – powiedziała Wanda Łysy, zwyciężczyni konkursu kulinarnego. - Bardzo się cieszę ze zwycięstwa, bo to oznacza, że moje pierogi smakują nie tylko domownikom.
Wypiekiem, który najbardziej podbił kulinarne gusta komisji, okazał się piernik z rodzynkami upieczony przez Elżbietę Zdanowicz. Drugi miejsce zajął rodzynkowiec Marty Fogiel, trzecie orzechowiec Jolanty Brzyk. Wyróżnione zostały ciasto Mikołaj Małgorzaty Banaś i chata z piernika rady sołeckiej z Jaśkowic Legnickich.
Swoich faworytów kulinarnych nagrodził także wójt Zdzisław Tersa, któremu najbardziej smakowały orzeszki Jolanty Urbańskiej i śledzie w buraczkach, które przyrządziła Jolanta Mocha.
Po ocenie jurorów dania zostały poddane ocenie wszystkich obecnych na sali. Okazały się być doskonałe bo wszystkie potrawy zniknęły z półmisków.
Muzycznie imprezę oprawiły utalentowane dzieci z gminy Kunice, które zaśpiewały najpiękniejsze polskie kolędy.