Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
Urządzenia niezbędne w lokalu gastronomicznym
Autor: WP(lca.pl) - 2019-01-24 14:43:08
Żeby lokal gastronomiczny mógł zostać w ogóle otwarty, konieczne jest wyposażenie go w kilka niezbędnych urządzeń. Jakie m.in. sprzęty będą potrzebne?
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama

Wybór odpowiedniej zmywarki do lokalu gastronomicznego


W lokalu gastronomicznym nie może zabraknąć zmywarek. Te podblatowe służą do mycia szkła i naczyń, a modele kapturowe idealnie nadają się do zabudowy liniowej i narożnej. Wszędzie tam, gdzie musi być bardzo czysto, a przybory dokładnie umyte, należy zainstalować zmywarki do garnków i przyborników. Dzięki temu cały proces zmywania zostanie mocno ułatwiony i przyśpieszony. Są jeszcze zmywarki tunelowe, za pomocą których można wymyć przez godzinę kilka tysięcy naczyń.


Wyposażenie gastronomii a wybór urządzeń rozdrabniających


W zakładach gastronomicznych potrzebne są przeróżne urządzenia rozdrabniające. Z całą pewnością warto kupić wilki do mielenia mięsa zarówno surowego, jak i tego gotowanego. Można ich używać również do rozdrabniania ryb czy ziemniaków. Nie może zabraknąć także krajalnic do krojenia wszelkiej żywności. Bardzo ważne przy ich wyborze jest to, aby nie miały one wgłębień ani też dodatkowych elementów, co tylko utrudnia utrzymanie ich w czystości. Do rozdrabniania produktów służą szatkownice, dzięki którym można tworzyć plastry, paski, wiórki czy też kostki. Obieraczki do warzyw i owoców to również niezbędny element wyposażenia kuchni. Potrzebne będą także roboty wielofunkcyjne do przyrządzania majonezów, sosów, musów i do robienia ciast.

Wyposażenie gastronomii - https://gastromix.pl/

Frytkownice i piecyki do zapiekanek


W lokalu gastronomicznym bardzo często używa się urządzeń takich jak frytkownice i piecyki do zapiekanek. Na rynku dostępnych jest wiele przeróżnych modeli tego typu urządzeń, dzięki czemu bezproblemowo można dobrać je do swoich indywidualnych potrzeb. Pojemnik we frytkownicy może mieć pojemność od czterech do nawet dziesięciu litrów. Dostępne są zarówno modele jednokomorowe, jak i te z dwoma komorami. Bardzo ważną kwestią jest to, aby frytkownica była wykonana ze stali nierdzewnej, co pozwoli uchronić się przed problemami z domyciem tłuszczu.

Piecyki do zapiekanek służą zarówno do opiekania świeżych, jak i tych mrożonych potraw. Należy zwrócić uwagę na moc urządzenia i to ile są w stanie jednocześnie pomieścić zapiekanek oraz na ilość stref opiekania. Najlepsze są modele piecyków z możliwością ręcznego sterowania pracą promienników oraz z czasowo regulowanym włącznikiem.

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama - sponsor działu


Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 152

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 157

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 159
 

Copyright - 2001- 2024 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 0,953s - V: A0.99 - C: 0 - D: 03.01.2024 13:02:31