25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Jeśli ktoś myśli, że w Bistro zje zupę dyniową, nic bardziej mylnego. Kucharz postarał się i serwuje niezwykłe gnocchi dyniowe z sosem borowikowo – orzechowym. Pieczoną dynię znajdziemy również w sałatkach i w burgerach.
Borowików nikomu zachwalać nie trzeba. W Bistro podawane są między innymi klasycznie, duszone na maśle w śmietanie, jednak połączenie ich z ziołami w sekretny, znany tylko przez szefa kuchni sposób, w efekcie jest niebiańsko pyszne. Smaku nie da się opowiedzieć, trzeba po prostu skosztować.
Nowością są także kanapki premium, czyli kanapki w formie burgera. Wybór jednej spośród ośmiu jest naprawdę niełatwy. Począwszy od wegetariańskich, poprzez kanapki z grillowanym kurczakiem, skończywszy na kanapce z krewetkami.
Nie zawiodą się także ci, którzy hołdują staropolskim tradycjom kulinarnym. W Bistro z pewnością zachwycą ich smakiem policzki wołowe gotowane w czerwonym winie, konfitowana kaczka z zasmażaną kapustą czy żeberka w glazurze Jack Daniel's.
W BISTRO N°22 napić się można po obiedzie dobrej kawy, do wyboru najlepsze gatunki z całego świata. Jeśli ktoś ma ochotę na lemoniadę, polecamy przygotowaną na miejscu ze świeżych owoców, nie brakuje też orzeźwiających drinków.
Czy jest drogo? Zdecydowanie nie. Każdy znajdzie coś dla siebie i na swoją kieszeń. O miłą atmosferę dba uśmiechnięta załoga. Jeśli ktoś nie może się pofatygować, może zerknąć na menu i zamówić doskonałe kulinarne specjały na wynos lub z dowozem.
Kolejne sezonowe menu restauracja zaserwuje swoim gościom już za trzy miesiące. Co się w nim zajdzie tego jeszcze właściciele nie zdradzają. Z pewnością będzie zdrowo i smacznie jak zawsze, zapewniają.