Szanowny czytelniku

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.

Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.

Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności



ZGADZAM SIĘ
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Jesienne menu czyli przez żołądek do serc legniczan
Autor: reklama LS(lca.pl) - 2019-09-17 13:26:15
Dania z dynią i grzybami w roli głównej, serwuje w jesiennym menu szef kuchni Bistro N°22. Potrawy, które wychodzą spod jego rąk, doprowadzają kubki smakowe do prawdziwej ekstazy. Każdy zdąży skosztować. Jesienne menu będzie obowiązywało przez najbliższe trzy miesiące. Zapraszamy do Bistro N°22, kulinarnego raju.
Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj

Bistro N°22 - Foto: WO(lca.pl)
Szef kuchni Bistro N°22, Dawid Kamiński, to prawdziwy wirtuoz w swoim fachu. W jesiennym menu postanowił wykorzystać dynię i grzyby, najbardziej wyraziste dary jesieni uzupełnione regionalnymi produktami. Jest smacznie, zdrowo i kolorowo.

Bistro N°22 - Foto: WO(lca.pl)
Barwy jesieni to wszystkie odmiany brązu i pomarańczy, a takie właśnie barwy mają kapelusze leśnych grzybów i ogrodowe dynie, które są tematem przewodnim jesiennego menu w Bistro N°22. Mówi się, że najpierw jedzą oczy, tu rzeczywiście możemy najpierw nasycić widokiem potraw oczy, zanim nasycimy żołądek. 

Jeśli ktoś myśli, że w Bistro zje zupę dyniową, nic bardziej mylnego. Kucharz postarał się i serwuje niezwykłe gnocchi dyniowe z sosem borowikowo – orzechowym. Pieczoną dynię znajdziemy również w sałatkach i w burgerach.

Borowików nikomu zachwalać nie trzeba. W Bistro podawane są między innymi klasycznie, duszone na maśle w śmietanie, jednak połączenie ich z ziołami w sekretny, znany tylko przez szefa kuchni sposób, w efekcie jest niebiańsko pyszne. Smaku nie da się opowiedzieć, trzeba po prostu skosztować.

Bistro N°22 - Foto: WO(lca.pl)
- Polecamy wszystko, całe jesienne menu sezonowe, ale to ie wszystkie nowości. Wprowadziliśmy nowe tapasy, czyli przekąski rodem z Hiszpanii. Są dużo mniejsze niż przystawki ale świetne jako zakąski do piwa i wina. Jest oscypek, są stynki, jalapeno z serkiem i nawet chleb ze smalcem – wylicza Dawid Belka z Bistro N°22.

Nowością są także kanapki premium, czyli kanapki w formie burgera. Wybór jednej spośród ośmiu jest naprawdę niełatwy. Począwszy od wegetariańskich, poprzez kanapki z grillowanym kurczakiem, skończywszy na kanapce z krewetkami.

Nie zawiodą się także ci, którzy hołdują staropolskim tradycjom kulinarnym. W Bistro z pewnością zachwycą ich smakiem policzki wołowe gotowane w czerwonym winie, konfitowana kaczka z zasmażaną kapustą czy żeberka w glazurze Jack Daniel's.

Bistro N°22 - Foto: WO(lca.pl)
- Chcemy żeby potrawy, które kilkadziesiąt lat temu były przysmakiem Polaków, wróciły w odświeżonej, nowoczesnej formie – wyjaśnia Dawid Belka, dodając że w karcie nie zabrakło ulubionego przez Polaków łososia, drobiu i polskiego schabowego z kapustą.

W BISTRO N°22 napić się można po obiedzie dobrej kawy, do wyboru najlepsze gatunki z całego świata. Jeśli ktoś ma ochotę na lemoniadę, polecamy przygotowaną na miejscu ze świeżych owoców, nie brakuje też orzeźwiających drinków.

Czy jest drogo? Zdecydowanie nie. Każdy znajdzie coś dla siebie i na swoją kieszeń. O miłą atmosferę dba uśmiechnięta załoga. Jeśli ktoś nie może się pofatygować, może zerknąć na menu i zamówić doskonałe kulinarne specjały na wynos lub z dowozem.

Kolejne sezonowe menu restauracja zaserwuje swoim gościom już za trzy miesiące. Co się w nim zajdzie tego jeszcze właściciele nie zdradzają. Z pewnością będzie zdrowo i smacznie jak zawsze, zapewniają.

Udostępnij
Tweetnij
Podziel się
Drukuj
Reklama - sponsor działu
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Pozostałe informacje
REKLAMA
REKLAMA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Gazeta LCA.pl

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 152

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 157

Warning: rsort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/lg24/domains/lca.pl/public_html/lib/content2014.php on line 159
 

Copyright - 2001- 2024 - Legnica - Grupa portali LCA.pl. Wszystkie prawa zastrzezone. Korzystanie z portalu oznacza akceptacje Zasad korzstania z serwisu
Lca.pl napędzają profesjonalne serwery hostings.pl

T: 0,992s - V: A0.99 - C: 0 - D: 03.01.2024 13:02:31