>
REKLAMA
Lca.pl » PoGodzinach » Ze smakiem

2009-03-31 17:34:44 - Autor: LS(lca.pl)
Mistrz w kuchni
Piotr Kasprowski, Szef kuchni sieci restauracji Oberża uchyla proponuje kilka swoich przepisów na potrawy, które zrobią furorę na naszym stole. Zachęcamy Panie do skorzystania z nich.
REKLAMA

Gotujcie, pieczcie, zapiekajcie i podawajcie na swoich stołach. Mamy nadzieję, że podzielicie się z nami refleksjami i wrażeniami, jakie wywarły nowe potrawy na Waszych najbliższych. Jeśli macie pytania do pana Piotra piszcie na adres kobieta@lca.pl przekażemy mu wszystkie pytania i poprosimy o odpowiedź na nie. Tymczasem życzymy miłego gotowania.


Pasztet z dzika
Foto: WP(lca.pl)

Pasztet z dzika
Składniki na pasztet:
- mięso gulaszowe z dzika             700 g.
- surowy boczek                    310 g
- boczek wędzony                700 g
- łopatka wieprzowa bez kości            400 g
- wątróbka drobiowa                300 g
Bułka czerstwa                    100 g
- cebula                     205 g
- winiak Lux                    100 g
- jaja                        3 sztuki
- jałowiec                     30 g
- gałka muszkatołowa                 3 g
- sól                        30g
- pieprz czarny (świeżo mielony)        3 g
- wegeta                    3 g
- liść laurowy                     10 g
- ziele angielskie                10 g
- olej                        200 g
- bułka tarta                    150 g
- masło                        200 g
Ćwikła, chrzan, jako dodatek.
Mięso wołowe rozdrabniamy w grubą kostkę do duszenia. Podduszone mięsa, boczek podsmażoną cebulę i surową wątróbkę zmielić. Do zmielonej masy dodajemy jaja i winiak. Przyprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Masę pasztetową porcjujemy do wysmarowanych i wyłożonych boczkiem i liściem laurowym foremek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut. Przed podaniem zmrażamy. Podajemy z chrzanem i ćwikłą
 

Oberża
Foto: GP

Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia? Opisz je i podziel się swoją wiedzą z innymi. Nakręciłeś film, lub zrobiłeś zdjęcie? Przyślij do nas, niech legniczanie zobaczą to, czego byłeś świadkiem.
500 197 963 – zadzwoń do nas lub wyślij sms-a, mms-a.
Zdjęcia i filmy Waszego autorstwa wysyłać można także na adres kontakt@lca.pl

Podziel się:

Brak komentarzy. Dodaj swój komentarz
REKLAMA
POLECAMY
PRZECZYTAJ TAKŻE
Legnica -
Szykujcie się na Powiatowe Targi Produktów Lokalnych
Legnica -
Piwiarnia Warki to już historia. Jej smaki znajdziecie gdzie indziej
Legnica -
Klubokawiarnia Kleks nareszcie powróciła
Legnica -
Jakie dania najlepiej komponują się z winem Primitivo?
REKLAMA
Legnica -
Żarciowozy w Legnicy, weekendowe stołowanie na Placu Słowiańskim
Legnica -
Chleb, śledź i grosz, czyli tradycyjna jałmużna po legnicku
Legnica -
Niedobór witaminy B6: niewidoczny wróg naszego układu nerwowego
Legnica -
Smacznie, pachnąco i świątecznie w gminie Kunice
Legnica -
Post przerywany a dieta ketogeniczna: synergia dla zdrowia i formy fizycznej
Legnica -
Sprawdzone sposoby na jedzenie podczas domowej imprezy dla dzieci
PORTAL LCA.PL
O firmie | Praca | Kontakt | Regulamin
59-220 Legnica, Wjazdowa 6
tel: +48 500 197 963
e-mail: redakcja@lca.pl