>
REKLAMA
Lca.pl » PoGodzinach » Ze smakiem

2011-04-25 19:01:35 - Autor: LS(lca.pl)
Co dziś na obiad?
Kulinarne umiejętności Polaków na przestrzeni ostatnich lat konsekwentnie osiągają coraz wyższy poziom. Amatorzy domowego gotowania spotykają się w sieci, aby dyskutować o kuchennych przygodach.
REKLAMA

 W odpowiedzi na ich potrzeby jedna ze znanych marek stworzyła wyjątkowy fanpage „Co dziś na obiad”. Po roku stał się on ważnym miejscem, na tej kulinarnej mapie Polski zgromadziło już ponad 85, 5 tys. fanów, którzy codziennie z pasją dzielą się swoimi doświadczeniami.

Sposób na niebanalny obiad

Kuchnia wcale nie musi być nudna. Żeby się o tym przekonać wystarczy wejść na fanpage „Co dziś na obiad”. Można tam znaleźć wiele „pysznych” inspiracji. Eksperci znanej marki codziennie polecają jeden z przepisów na domowy obiad, który jest nietuzinkowy i łatwy w przygotowaniu. Przy każdym znajduje się lista zakupów, dokładne proporcje produktów oraz czytelny sposób przyrządzenia dania. Można też krok po kroku śledzić kolejne etapy przygotowania potrawy. Dzięki temu nie pominiemy któregokolwiek ze składników. „Każdy z fanów strony może również zamieścić swój własny przepis na obiad. W ten sposób buduje się aktywna społeczność ludzi, których łączy pasja gotowania i chęć dzielenia się swoimi inspiracjami z innymi.
 
Nie zawsze tekst przepisu wydaje się jasny…
 
i eksperci doskonale o tym wiedzą. Z myślą o tych, którzy zamiast czytać, wolą oglądać proces powstawania potrawy, przygotowali część filmową. W zakładce „You Tube” znajdują się krótkie materiały wideo, w których na naszych oczach powstają autorskie dania mistrzów kuchni. Aromatyczny bigos, gulasz, chłodnik czy kotlety de volaille to tylko kilka spośród dziesiątek filmowych propozycji dostępnych na profilu „Co dziś na obiad”.
Fanpage jest prawdziwą kopalnia kulinarnej wiedzy. Oprócz przepisów znajdziemy tam również przydatne porady: jak zetrzeć skórkę pomarańczową, żeby nie była gorzka, jak poznać, że jajka są świeże, czy jak przygotować produkty, żeby zachowały miękkość, chrupkość oraz walory smakowe. Przygotowanie sztufady, porcjowanie kurczaka, ugotowanie kaszy czy ryżu na sypko raz na zawsze przestaną być owiane tajemnicą.
Lubię to! czyli fanpage w statystykach
 
Obecnie fanpage liczy ponad 85.5 tys. fanów, którzy od początku jego istnienia wygenerowali łącznie ponad 33 mln wyświetleń i pozostawili ponad 30 tys. ciekawych komentarzy. W tym czasie użytkownicy pozostawili ponad 2 tys. zdjęć własnych potraw. Co prawda wśród naszych licznych przyjaciół najwięcej jest kobiet, jednak męska grupa miłośników gotowania nie ustępuje jej ani na krok.
Fanpage „Co dziś na obiad” pełen kulinarnych inspiracji znajduje się na popularnym portalu Faccebook. W formie wideo na kanale „Co dziś na obiad” na YouTube.
(otopr.pl)
 
Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia? Opisz je i podziel się swoją wiedzą z innymi. Nakręciłeś film, lub zrobiłeś zdjęcie? Przyślij do nas, niech legniczanie zobaczą to, czego byłeś świadkiem.
500 197 963 – zadzwoń do nas lub wyślij sms-a, mms-a.
Zdjęcia i filmy Waszego autorstwa wysyłać można także na adres kontakt@lca.pl

Podziel się:

Brak komentarzy. Dodaj swój komentarz
REKLAMA
POLECAMY
PRZECZYTAJ TAKŻE
Legnica -
Szykujcie się na Powiatowe Targi Produktów Lokalnych
Legnica -
Piwiarnia Warki to już historia. Jej smaki znajdziecie gdzie indziej
Legnica -
Klubokawiarnia Kleks nareszcie powróciła
Legnica -
Jakie dania najlepiej komponują się z winem Primitivo?
REKLAMA
Legnica -
Żarciowozy w Legnicy, weekendowe stołowanie na Placu Słowiańskim
Legnica -
Chleb, śledź i grosz, czyli tradycyjna jałmużna po legnicku
Legnica -
Niedobór witaminy B6: niewidoczny wróg naszego układu nerwowego
Legnica -
Smacznie, pachnąco i świątecznie w gminie Kunice
Legnica -
Post przerywany a dieta ketogeniczna: synergia dla zdrowia i formy fizycznej
Legnica -
Sprawdzone sposoby na jedzenie podczas domowej imprezy dla dzieci
PORTAL LCA.PL
O firmie | Praca | Kontakt | Regulamin
59-220 Legnica, Wjazdowa 6
tel: +48 500 197 963
e-mail: redakcja@lca.pl