2011-04-28 07:04:56 - Autor: LS(lca.pl)
Grillowe dania z patyka
Majówka za pasem, a jak majówka, to wiadomo, początek sezonu grillowania. Grillować można właściwie wszystko: kiełbaski, ryby, drób, warzywa. Jednym z ulubionych dań przyrządzanych na grillu są szaszłyki.
Szaszłyki pochodzą prawdopodobnie z krajów centralnej Azji. Te pyszne potrawy cieszą się również popularnością na Bliskim Wschodzie.
Można je robić z mięsa, z warzyw i owoców. Wszystkie oprócz owocowych przyrządzamy właśnie na grillu. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Szaszłykowa uczta na pewno będzie doskonałym otwarciem sezonu. Bo jak mówi wędkarskie przysłowie – „tam wyniki, gdzie patyki”.
Ale żeby wyniki były zadowalające pamiętajmy żeby mięso, które zostanie użyte do przyrządzenia potrawy wcześniej zamarynować wówczas nie tylko zyska na smaku, ale też szybciej się upiecze. Jeśli macie swoje sprawdzone przepisy na szaszłyki przysyłajcie je na adres
kobieta@lca.pl
Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia? Opisz je i podziel się swoją wiedzą z
innymi. Nakręciłeś film, lub zrobiłeś zdjęcie? Przyślij do nas, niech legniczanie zobaczą to, czego byłeś
świadkiem.
500 197 963 – zadzwoń do nas lub wyślij sms-a, mms-a.
Zdjęcia i filmy Waszego autorstwa
wysyłać można także na adres
kontakt@lca.pl