2012-12-17 13:29:45 - Autor: at(lca.pl)
Gotuj z Szefem Qubus Hotel w Legnicy!
LCA.PL POLECA! Szef kuchni legnickiego hotelu Qubus zaprasza do wspólnego gotowania. POLECA Bożonarodzeniowego śledzika - zaskocz swoich bliskich nowym sposobem przyrządzania śledzi! SMACZNEGO!
Śledzik
Foto: QUBUS(lca.pl)
Bożonarodzeniowy śledzik - zaskocz swoich bliskich nowym sposobem przyrządzania śledzi!
Produkty:
- 2 średnie płaty śledzia typu Matias w oleju,
- 1 łyżka stołowa uprażonych na patelni płatków owsianych,
- pół średniego, obranego ze skórki jabłka,
- 2 łyżki stołowe buraczków konserwowych pokrojonych w grubą kostkę,
- 2 średnie ziemniaki ugotowane, pokrojone w plasterki,
- 8 plasterków jabłka ze skórką, skropione cytryną,
- 2 pomidorki koktajlowe,
- mix sałat zielonych (lodowa, roszponka)
Sos:
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka posiekanego koperku
Przygotowanie:
Śledzie panierujemy z jednej strony w płatkach owsianych. Z sałat kładziemy na talerzu kopczyk. Posypujemy buraczkami, płatkami jabłka i z boku układamy ziemniaki w plastrach przesmażone na oliwie z oliwek.
Sałatę polewamy sosem z zmiksowanego jogurtu i majonezu z kawałkami koperku. Na końcu kładziemy śledzie.
Smacznego!
Śledzik
Foto: QUBUS(lca.pl)
Michał Olejnik
Foto: Qubus Hotel
Michał Olejnik
Szef Kuchni w Qubus Hotel Legnica****
Przedstawiciel młodego pokolenia w kuchni polskiej. Absolwent słynnej Akademii Kulinarnej Telford College w Edynburgu. Pracował, jako Chef de Partie w Restauracji Skippers Bistro w Wielkiej Brytania, która otrzymała nagrodę AA Rosette. W swojej karierze gotował m.in. dla Zinédine Zidane czy Seana Connery. Specjalizuje się w przyrządzaniu ryb, owoców morza oraz w daniach nowoczesnej kuchni polskiej.
Hotel Qubus
Foto: (lca.pl)Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia? Opisz je i podziel się swoją wiedzą z
innymi. Nakręciłeś film, lub zrobiłeś zdjęcie? Przyślij do nas, niech legniczanie zobaczą to, czego byłeś
świadkiem.
500 197 963 – zadzwoń do nas lub wyślij sms-a, mms-a.
Zdjęcia i filmy Waszego autorstwa
wysyłać można także na adres
kontakt@lca.pl